Yrittäjälle

Maaseudun pienet ja keskisuuret yritykset ovat merkittäviä työllistäjiä, joille maaseutuohjelma on apu liiketoiminnan aloittamiseen, monipuolistamiseen ja kasvattamiseen.  Yritykset voivat hakea paitsi investointitukea, muun muassa tuotannon laajentamiseen ja kehittämiseen, myös avustusta kokeiluihin, kansainvälistymiseen ja yhteistyöhön. Yrityksille myönnettävän investointituen tavoitteena on maaseudun toimeentulomahdollisuuksien ja työpaikkojen lisääminen. Maaseudulle tarvitaan uusia yrityksiä, mutta yhtä tärkeää on kannustaa nykyisiä yrityksiä kehittämään ja laajentamaan toimintaansa. Yritysryhmässä useat yrittäjät yhdessä voivat hakea tukea toiminnan kehittämiseen. Yritysryhmien hakemukset käsitellään Uudenmaan ELY-keskuksessa hanketukien valintajaksojen mukaisesti. Jos ryhmässä on mukana yrityksiä muiden maakuntien alueelta, hakemus käsitellään hanketukien valintajaksoissa.

Maaseudun yritystukien vuosittaiset valintajaksot Uudenmaan ELY-keskuksessa tästä linkistä »

Leader-ryhmillä on yritystuissa jatkuva haku ja hakemusten käsittelypäivämäärät vaihtelevat hallitusten kokousten mukaisesti. Yrittäjän kannattaa olla yhteydessä oman alueen Leader-ryhmään, jotta saa ajantasaista tietoa käsittelypäivämääristä ja yritystukien hakemisesta.

Uudenmaan ELY-keskuksen ohjeet ja esitykset yritystukien hausta, investointien toteutuksesta ja tukien maksatuksesta ovat luettavissa kohdasta MATERIAALIT / Yrittäjälle »

Uudenmaan Leader-ryhmät ja yhteystiedot löydät täältä »

Yhteystiedot

Yritystukiin liittyvät yhteystiedot


ELY-keskus
Tony Lassas, 0295 021 091
Juha-Pekka Nikkola, 0295 021 115
Siina Viskari, 0295 021 178

Leader-ryhmät
EMO ry »
Pomoväst ry »
SILMU ry »
Ykkösakseli »

Uudenmaan ELY-keskuksen myöntämien tukien maksut

Exell Katariina 0295 021 330
Hammar Eeva 0295 021 071
Pesonen Leena 0295 021 216
Rönnblad Taina 0295 016 264

Maksatuksen yhteinen sähköposti on (maksatus.uusimaa(at)ely-keskus.fi)

Muut organisaatiot

Kehittämisyhtiö Novago »
Kehittämisyhtiö Posintra »
Keski-Uudenmaan kehittämiskeskus »
Uudenmaan Yrittäjät »
Nylands Svenska Lantbrukssällskap »
Pro Agria »