Viljelijäkysely

Aihe Yleinen

EU:n ohjelmakausi 2014–2020 lähestyy loppuaan ja uuden suunnitelman valmistelu on käynnissä. Tämän kyselyn avulla Uudenmaan ELY-keskuksen ja Uusimaaseutu-viestintähankkeen tavoitteena on kerätä viljelijöiden kokemuksia ja näkemyksiä kuluneen ohjelmakauden toteutuksesta tilatasolla.

Uudenmaan alueellisen strategian (2014–2020) päätavoitteet olivat:

  • Menestyvä elinkeinoelämä
  • Energiatehokas maaseutu ja puhdas ympäristö
  • Hyvinvoiva maaseutuväestö

Maaseutuohjelmasta on maksettu viljelijöiden pinta-ala- ja sopimusperusteiset tuet, maatalouden investointituet, rahoitettu yritystoimintaa sekä maaseudun kehittämistä. Lisäksi maataloutta on kehitetty hankkeiden avulla kuluneiden vuosien aikana. Hanketoiminnan erityinen pääpaino on ollut kilpailukyvyn parantamiseen sekä ympäristöön liittyvissä hankkeissa. Suurin osa maaseutuohjelman rahoituksesta kohdistuu maatalouden tukijärjestelmään.
Vastaamalla kyselyyn voit osaltasi auttaa uusmaalaisen maatalouden rahoitus- ja kehittämistoimenpiteiden suunnittelussa. Uudenmaan strategia määrittelee ohjelmarahoituksen painopisteitä ja sitä, mitä kehittämistoimia voidaan tukea 2021–2027.
Vastauksista ei käy ilmi yksittäisen viljelijän tietoja. Vastaukset käsitellään luottamuksellisesti. Kyselyyn pääset vastaamaan tästä linkistä: tästä linkistä »