Uudenmaan maaseuturahoituksen kevään 2023 tapahtumia

Tänä vuonna on alkanut uusi EU:n maatalouspolitiikan (Common Agricultural Policy, CAP) rahoituskausi 2023–2027. Sen myötä viljelijätukiin, maatalouden rakennetukiin ja maaseudun kehittämistukiin eli yritystukiin ja hanketukiin tulee muutoksia. Lisäksi maaseutuohjelmaa ei enää ole aiemmista kausista poiketen, vaan sekä maatalous että maaseudun kehittäminen sisältyvät molemmat Suomen CAP-suunnitelmaan. Rahoitusten ja tukien haut avataan kevään aikana asteittain.

Uudellamaalla maaseuturahoitusta myöntävät Uudenmaan ELY-keskus ja Uudenmaan neljä Leader-ryhmää. Kunnat puolestaan myöntävät viljelijätukia. ELY-keskus myöntää myös mm. ympäristösopimuksiin ja luomuviljelyyn liittyviä korvauksia.

ELY-keskus ja Leader-ryhmät ovat jo alkutalvesta järjestäneet paljon tapahtumia etenkin sidosryhmille liittyen uuden kauden muutoksiin. Keväällä tapahtumia on luvassa lisää iso kattaus! Lue lisää alta ja merkkaa sopivat jo kalenterisiisi. Osaan tapahtumista on jo ilmoittautuminen käynnissä, tervetuloa siis osallistumaan ja kuulemaan lisää uudesta kaudesta ja sen mahdollisuuksista!

Viljelijöille

Ilmoittaudu nyt:

Kahdeksan tilaisuuden koulutuskierroksen järjestävät Uudenmaan ELY-keskus ja kuntien yhteistoiminta-alueet. Luomutuki-infot järjestetään puolestaan etänä yhteistyössä Varsinais-Suomen kanssa.

Lisäksi maatalouden investointituen ja nuoren viljelijän aloitustuen haku on aukeamassa pian ja tiedotamme lisää heti, kun Hyrrään voi jättää hakemuksia. Vuoden 2023 ensimmäinen rakennetukien valintajakso on 3.4.-10.5.2023.

Yrittäjille

Maaseudun yritystukien haku on aukeamassa kevään aikana ja päivitämme tälle sivulle lisää yrityksille suunnattuja tapahtumia, kunhan haun tarkka aikataulu selviää. Tulemme tekemään myös erilaisia tallenteita ja lyhyitä videoita yritystuen sisällöstä.

Kehittäjille ja yhdistyksille

Uudenmaan ELY-keskus järjestää:

  • Maatalouden kehittäminen Uudellamaalla -tapaamisen 23.3. Pasilassa, lue lisää tapahtumasta
  • Uuden maaseutujaoston ensimmäisen kokouksen 30.3., jonka osallistujina ovat jaoston jäsenet.
  • Kehittämishankkeiden koulutuspäivä uuden kauden hankkeista: suunniteltu päivämäärä on 21.4.  
  • Uudenmaan maaseudun kestävän kehityksen verkoston tapaaminen: suunniteltu päivämäärä uudelle tapaamiselle on 27.4.

Leader-ryhmien tapahtumia

Leader-ryhmä SILMU järjestää toiminta-alueellaan itäisellä Uudellamaalla kuntakierroksen, jossa he kertovat asukkaille Leader-rahoituksesta ja kylätoiminnan uusista tuulista. Katso kierroksen päivämäärät täältä: SILMU on the ROAD – Kehittämisyhdistys SILMU ry

Leader-ryhmä Ykkösakseli järjestää puolestaan yhdistyksille verkostoillan Vihdissä 28.3., lue tapahtumasta lisää täältä: Yhdistyslaturi verkostoi Vihdissä 28.3. – Leader Ykkösakseli (ykkosakseli.fi)

Ykkösakseli järjestää myös Istuta idea! -tilaisuuksia huhtikuussa kaikille hankerahoituksesta kiinnostuneille: yrityksille tai yritystoimintaa suunnitteleville ja erilaisille yhdistyksille tai muille yleishyödyllisille toimijoille. Tilaisuudet Uudellamaalla ovat 13.4. Lohjalla, 17.4. Karkkilassa ja 19.4. Vihdissä. Lue lisää tilaisuuksista ja ilmoittaudu täällä: Istuta idea! Tervetuloa kuulemaan, kuinka ideasta kasvaa hanke – Leader Ykkösakseli (ykkosakseli.fi)

Ykkösakseli on järjestämässä myös toukokuussa webinaareja yritystukien ja yleishyödyllisten tuista ja niiden hakemisesta. Ennakkotietoa webinaareista löydät yllä olevalta Istuta idea! -sivulta.

Pomoväst järjestää puolestaan Länsi-Uudenmaan saaristoseminaarin (Västnyländskt skärgårdsseminarium) 29.3.2023 Barösundissa. Lue lisää ohjelmasta sen Faceboo-tapahtumasivulta.

Bonus: vanhan kauden hankkeille maksatusinfoa

Vaikka uusi rahoituskausi on alkanut, on monilla hankkeilla ja investoinneilla vielä toteutusaika käynnissä myös Uudellamaalla. Jos olet saanut rahoituksen maaseutuohjelman kaudesta 2014-2020 tai siirtymäkaudella 2021-2022 ja maksuhakemuksen tekeminen on sinulle ajankohtaista, tule kuuntelemaan Uudenmaan ELY-keskuksen maksuhakemusinfoa ti 18.4. Teamsin välityksellä: lue lisää tapahtumasta täältä

TYKKÄSITKÖ - JAA SISÄLTÖ