Lähiruokapäivän mainos, jossa kädet ojentavat erilaisia ruokia.

Tee makumatka maalle Lähiruokapäivänä 10. syyskuuta 2022

Mistä ruoka tulee? Mitä lehmät syövät? Miltä tuntuu hevosen turpa kämmentä vasten? Mitä muuta kuin ruokaa maaseudulla tuotetaan? Millaisia yrityksiä sieltä löytyy? Muun muassa näihin kysymyksiin voit saada vastauksen valtakunnallisen Lähiruokapäivän tapahtumissa ympäri Suomen 10.9.2022.

Lähiruokapäivään on ilmoittautunut mukaan jo yli 100 kohdetta. Joukko on ilahduttavan laaja: mukana on niin perinteisiä ruoantuottajia kuin muitakin maaseudun toimijoita, kuten matkailu- ja elämysyrityksiä, elintarvikkeiden jatkojalostajia, sekä maaseudun yhdistyksiä. Tänä vuonna tapahtumaan osallistuvat tilat ja yritykset löydät helpoiten Lähiruokapäivän verkkosivuilta osoitteesta: www.lahiruokapaiva.fi

Löydät verkkosivuilta ”Hae järjestäjiä” -välilehdeltä kartan sekä hakukoneen, jonka avulla voit etsiä mukaan ilmoittautuneita kohteita esimerkiksi sijainnin tai myytävien tuotteiden kategorioiden avulla. Kurkkaa siis ilmoittautuneet kohteet verkkosivuilta, suunnittele mieluisesi Lähiruokapäivän reitti ja suuntaa syyskuussa makumatkalle maalle!

Lähiruokapäivä on oikea maaseudun avointen ovien tapahtuma. Ota siis Lähiruokapäivä seurantaan myös sosiaalisessa mediassa sekä nappaa parhaat vinkit sekä kohdesuositukset Facebookissa ja Instagramissa (@lahiruokapaiva). Tervetuloa viettämään kanssamme koko Suomen juhlapäivää, joka on omistettu kotimaiselle ruoantuotannolle ja maaseudulle!

Mikä on Lähiruokapäivä?

Lähiruokapäivän aikana voit tutustua maaseudun toimijoihin “pintaa syvemmältä”, sekä ostaa tuoreita raaka-aineita tai valmiiksi jalostettuja tuotteita suoraan tekijöiltä itseltään. Moni osallistuva yritys antaa myös kävijöille mahdollisuuden tutustua paikan eläimiin, koneisiin ja pihapiiriin. Päivä tunnettiin aiemmin Osta tilalta -nimellä.

Ilmoittaudu mukaan järjestäjäksi!

Oletko sinä lähiruuantuottaja? Maaseudun toimija? Lähiruokapäivä tarjoaa kaikille kiinnostuneille myös mahdollisuutta järjestää oma Lähiruokapäivän tapahtuma.

Osallistuva tila tai yritys vastaa kaikista järjestelyistä itse, mutta esimerkiksi naapurin kanssa voi tehdä yhteistyötä ja kutsua heidät vaikka myymään omia tuotteitaan! Katso tarkemmat ohjeet: Lähiruokapäivän ‘Ryhdy järjestäjäksi’ -sivulta

Lisätietoja:
Heidi Kohtala, Maaseutuverkostopalvelut, heidi.kohtala(a)ruokavirasto.fi , 050 572 3368

TYKKÄSITKÖ - JAA SISÄLTÖ