Ladataan Tapahtumat

« Kaikki

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Tattarin viljelyn peltopäivä

27.9.2018, 09:30 - 14:00

Tattarin viljely -peltopäivä
27.09.2018 Ohjelma alkaa klo 10, kahvitarjoilu alkaen klo 9.30.

Päivän aikana käydään läpi tattarin viljelytoimet kylvöstä puintiin ja sadon myyntiin. Tattarilla on alhaiset tuotantokustannukset ja hyvät katetuotot. Päivässä vinkkejä, miten tattarin viljelyssä onnistuu. Tattari on erittäin hyvä kasvi monipuolistamaan viljelykiertoa. Tattari tehostaa maahan pidättyneen fosforin saantia ja vähentää kasvitautipainetta. Tattari tasaa myös työhuippuja myöhäisellä kylvö- ja puintiajankohdalla. Tilaisuudessa asiaa tattariosuuskunnan toiminnasta ja tattarin sopimusviljelystä.

Esittelyssä myös GrainSense – kädessä pidettävä viljalaboratorio. GrainSense-laitteen avulla saadaan nopeasti ja luotettavasti mitattua siementen valkuaispitoisuus, kosteus, öljy- ja hiilihydraattipitoisuus, missä ja milloin tarvetta ilmenee.

Tilaisuudessa on esillä myös maanrakenneasiat havaintokuopan kera. Maanrakenteen arviointiin on mahdollisuus hyödyntää Neuvo2020-rahaa.

Tule kuulemaan ja keskustelemaan tattarin viljelystä luomuviljelijä Jouko Aallon tattaripellon äärelle! Tapahtuma sijaitsee Kivityyrintien varressa, Tuusulassa, Honkarakenteen risteys. Opastus Lahdentieltä.

Lisätietoa Hannu Mikkolalta.

Ilmoittautuminen ti 25.9. mennessä ProAgrian sivuilta

Peltopäivän järjestävät Elinvoimainen maatilatalous ELINA -hanke sekä VILKKU Plus -hanke.

Tiedot

Päivämäärä:
27.9.2018
Aika:
09:30 - 14:00
Tapahtuma tagia:
, , ,
Näytä Tapahtuma WWW-sivusto

Tapahtumapaikka

Kivityyrintie
Kivityyrintie
Tuusula, 04430
+ Google Map