Ladataan Tapahtumat

« Kaikki

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Greppa marknaden odlarträff

2.4.2019, 09:30 - 15:00

Odlarträff

Greppa Marknaden slår igång säsongen med en odlarträff den 2.4 kl.09.30-15.00 på Vanda Lantbruksmuseum, Nybackagränden 2, 01670 Vanda.

Läs hela programmet här »

Under dagen presenteras marknadsläge och förkalkyler samt försäljningsstrategi för kommande säsong. Trans Farm från Riihimäki medverkar och föreläser bl.a. om kummin, verksamhet och odlingskontrakt. Efter detta ska även Spannmålstorget -viljatori.fi, förevisas. Avslutningsvis presenteras resultaten från Farmers Grain Export odlarenkät.

Vi befinner oss i ett intressant marknadsläge som gör det aktuellt att i tid för kommande säsong planera målen för spannmålsförsäljningen. Under den första träffen har odlaren dessutom en chans att närmare bekanta sig med kummin som odlingsväxt och med Trans farms kontrakt möjligheter. Dessutom presenteras resultaten från projektet Farmers Grain Export odlarenkät och en uppdatering av läget för projektet.

Greppa Marknaden projektet fortsätter med bekanta teman som marknad och nya odlingsväxter, men nu även med fokus på applicering av ny teknik inom odling. Målet är att kunna presentera och diskutera marknadsläge samt försäljningsstrategi längs med säsongen. Dessutom ordnas fältvandringar där nya tekniska lösningar och odling av alternativa växter presenteras. Genom fältvandringarna vill projektet förevisa alternativa odlingsväxter samt hur de ska produceras i praktiken. Ett mångsidigt växelbruk sprider ut arbetstoppar, väderrisk och prisrisk. I samband med detta ska även nya tekniska lösningar demonstreras under säsongen, så odlare kan bekanta sig med dem i praktiken.

Anmälan senast den 26.3 till: nsp@slc.fi, tel. 09-601588. En del av presentationerna hålls på finska, frågor kan ställas även på svenska. Tillfället är avgiftsfritt och öppet för alla som vill delta.

Välkommen!

 

Tiedot

Päivämäärä:
2.4.2019
Aika:
09:30 - 15:00
Tapahtumaluokka:
Tapahtuma tagia:
,

Järjestäjä

Greppa Marknaden
Puhelin:
044 431 4792
Näytä Järjestäjä WWW-sivusto

Tapahtumapaikka

Vantaan Maatalousmuseo
Nybackankuja 2
Vantaa, 01670
+ Google Map
Näytä Tapahtumapaikka WWW-sivusto