Ladataan Tapahtumat

« Kaikki

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Erikoiskasvipäivä

20.8.2020, 09:00 - 15:00

Valkuais- ja värikasvien varmat ja vallattomat tuotantomenetelmät – Tervetuloa Erikoiskasvipäivään Jokioisille 20.8.2020

Kotimaisista erikoiskasveista saatavaa kasvivalkuaista käytetään yhä enemmän useammissa elintarvikkeissa. Myös valkuaisrehujen kotimaisuusastetta on varaa nostaa. Kasvivärien tuottaminen avaa  puolestaan uudenlaisen liiketoiminnan mahdollisuuksia. Mutta miten raaka-aineita tuotetaan, kun kasvuolot käyvät yhä vaihtelevimmiksi ja kasvustoja kiusaavat tuholaiset samalla, kun torjunta-aineiden käyttöä tulisi vähentää?

Luonnonvarakeskuksen eri tutkimushankkeiden kenttäkokeissa tutkitaan palkokasvien kylvötiheyttä, kasvinsuojelua, ymppäämisen tarvetta sekä eri lajikkeita. Sekaviljelykokeissa tutkimme, miten kasvien ominaispiirteitä hyödyntämällä voidaan lisätä satovarmuutta ja vähentää kemiallisten tuotantopanosten tarvetta. Kasvivalinnoilla voidaan vaikuttaa myös pölyttäjien esiintymiseen. Kokeissa on mukana maustekasvien (kumina, korianteri) lisäksi palkokasveja (herne, härkäpapu, makealupiini ja soija), viljoja (hirssi, kaura), valeviljoja (kvinoa, tattari), värikasveja (kultapiisku, pietaryrtti, värimorsinko) sekä öljykasveja (camelina, öljyhamppu, rypsi).

Tervetuloa Erikoiskasvipäivään tutustumaan kenttäkokeisiin ja kuulemaan lisää eri kasvien tuotannosta!

Ilmoittautuminen 16.8. mennessä

Ilmoittautuminen sekä enemmän tietoa löytyvät tästä linkistä »

Osallistuthan vain terveenä!

TERVETULOA!

Lisätietoa Erikoistutkija Marjo Keskitalo, + 358295326237, marjo.keskitalo@luke.fi

Tapahtumapaikka

Jokiostentie 44
Jokioistentie 44
Jokioinen, 31600 Suomi
+ Google Map