Nuuksiossa on taikaa

Luontoelämyksiä ja ohjelmapalveluja Nuuksiossa tarjoaa Satu de Weerdin omistama Nuuksion Taika –yritys, jonka toiminnan sydän on Villa Paratiisi Poikkipuoliainen -järven rannalla. Yritys on saanut Leader-rahoitusta saunan remonttiin viimeisen vuoden aikana. Remontin jälkeen toiminta on lähtenyt hyvin liikkeelle.

Villa Paratiisissa voi saunoa, nauttia nokipannukahvit terassilla tai metsän antimista valmistetun riista-aterian ja yöpyä idyllisessä järvimaisemassa sijaitsevassa mökissä. Satun tuottamat ohjelmapalvelut ovat monipuolisia ja niitä räätälöidään asiakkaiden tarpeiden mukaan. Hän tuottaa palveluja yhteistyössä monen yrittäjän kanssa. Kaukomaiden turisteille metsäinen järvenranta, luonnon hiljaisuus ja puusaunan lempeät löylyt riittävät elämykseen, mutta metsään mennään, vaikka husky-valjakon vetämänä tai lumikengillä, jos ryhmä haluaa aktiivista toimintaa luonnossa. Nuuksio näyttää taikansa monella tavalla, eikä sen kokemiseen ole yhtä oikeaa tapaa.

Kasvua liiketoiminnan suunnittelusta

Vuoden 2017 aikana yrityksen liiketoiminta on kasvanut ja Satu on myös palkannut yhden työntekijän. Kasvun syyksi hän arvelee saunaremontin ja sen mahdollistaman toiminnan laajentamisen. Sauna remontoitiin Leader-ryhmä Ykkösakselista haetun investointituen avulla.

Kuvassa Satu de Weerd, Oskari Virtanen ja Niklas Maisi

-Ilman rahoitusta en olisi investoinut, sillä rahoitusosuus, joka oli 20%, oli kyllä minulle merkittävä summa, kertoo Satu. Hän on kahdeksan vuoden aikana maltillisesti laajentanut toimintaansa, ja aina investoinut toiminnan tuotot takaisin yritykseen. Vasta remontin yhteydessä hän on rahoittanut toimintaansa lainalla.

Remontin ansiosta tila soveltuu nyt jopa 15 saunojalle ja 12 yöpyjälle. Lämmitysjärjestelmää parannettiin myös ja tämän muutoksen ansiosta toimintaa voi pyörittää vuoden ympäri. Satun asiakkaat muodostuvat sekä arkipäivien kävijöistä eli yritysten virkistys- tai kokoustilaisuuksista sekä viikonloppujen yksityisvieraista.

-ProAgrian neuvojan avulla tehtiin liiketoimintasuunnitelmat investointituen hakua varten, ja jo nyt näyttää siltä, että kasvutavoitteet toteutuvat, iloitsee Satu de Weerd.

Oikeaan aikaan oikeassa paikassa
Toiminnassa panostetaan seuraavaksi markkinointiin erilaisissa medioissa, sillä juuri nyt näkymät ovat lupaavat. Nuuksion Taika on koskettanut monia vierailijoita siinä määrin, että Satun vieraaksi on palattu aina uudelleen. Myös mainos- ja tv-kuvausryhmät ovat tuttuja vieraita. Kuubaan, Meksikoon ja Kaukoitään on viety matkamuistoina henkäys Nuuksion taikaa, rauhoittunut mieli ja unohtumaton suomalainen luontoelämys. Maailmalla tarinat jaetaan eteenpäin ja taas Satu voi saada uuden kaukaisen vieraan luokseen.

-Seuraavaksi täytyy panostaa sosiaalisen median markkinointiin ja näkyvyyteen eri medioissa. Vihdin kuntakin tukee aktiivisesti omia toimijoitaan. VisitVihti oli yksi niistä, joilta kuulin Leader-rahoituksen mahdollisuudesta, hän kiittelee kotikuntaansa. Viesti täytyy kuulla useasta kanavasta, että se vaikuttaa, hän toteaa.

Fakta:
kokonaisrahoitus:       83 884€

tukimuoto:                 Yritystuki

toimenpide:               Muu yritystoiminta

alatoimenpide: Investoinnit maatalouden ulkopuolisen yritystoiminnan perustamiseen ja kehittämiseen

kuvaus: Villa Paratiisin saunatilojen laajentaminen ja remontointi sekä uuden lämmitysjärjestelmän rakentaminen, jonka myötä suurempia ryhmiä ja parempaa palvelua ympärivuotisesti sekä uusiutuvaa energiaa, energiansäästöä ja kestävää kehitystä.

Leader-ryhmä Ykkösakseli ry yhteystiedot:
Toiminnanjohtaja Maarit Teuri   p. 0400 982 236 (erityisesti kv-hankkeet ja alueiden väliset hankkeet)

Hankeneuvoja Anu Pekanniemi p. 050 430 6385 (erityisesti yritystuet)

Hankeneuvoja Jaana Joutsen      p. 050 313 5590 (erityisesti yleishyödylliset hankkeet ja Ykkösmassi)

Teksti ja kuvat: Ammi Makamäki

TYKKÄSITKÖ - JAA SISÄLTÖ