Metsäpolku
|

Metsäisiä taukohetkiä työpäivään – virtuaalisesti

Minuutin metsäinen taukohetki tuoksuineen ja äänineen työpäivän aikana – voiko se olla mahdollista? Kyllä! toteaa Korpi Solutions Oy:n yrittäjä Sampo Pohjola. Noin vuoden toiminut start up -yritys tekee kehitystyötä parhaillaan Korpi® Hetki-tuotteensa parissa, mikä on muotoutunut korona-ajan saattelemana monipuoliseksi palveluksi.

Mitä sillä metsällä voisi tehdä muutakin kuin istuttaa taimet ja odottaa 60–70 vuotta, tuumivat Pohjolan veljekset Sampo ja Mikko. Siitä sai alkunsa idea suunnitella virtuaalisia metsälepohetkiä erityisesti asiantuntija- ja tietotyötätekeville.

– Meille veljeksille metsä on ollut tärkeä henkireikä ja palautumisen lähde jo nuoresta lähtien. Halusimme tuoda tätä vihreän timantin voimaa työpaikoille ja viedä palvelua mahdollisuuksien mukaan myös ulkomaille, kertoo Sampo Pohjola.

– Aidon metsäelämyksen kanssa emme tuotteellamme aio kilpailla, mutta meillä on ajatus tarjota toiseksi paras vaihtoehto taukojen pitämiseen.

Sampo Pohjola on on ideoinut yhdessä veljensä kanssa Korpi® ForRest – virtuaalimetsätauot (Kuva Miia Koivunen)
Sampo Pohjola on on ideoinut yhdessä veljensä kanssa Korpi® ForRest – virtuaalimetsätauot
(Kuva Miia Koivunen)

Tällä hetkellä Korpi® ForRest –tuote on pilotoinnissa useammassa yrityksessä. Yritysten tiloihin on tuotu joko erillinen ”luontokoppi” tai luontohuone on tehty jo olemassa oleviin tiloihin.

– Tilat on sisustettu luontomaisesti ja metsän olemus tuodaan äänimaailmoineen ja tuoksuineen mahdollisimman aidosti esiin, kuvailee Pohjola.

Korpihetki -videot ovat minuutista seitsemään minuutin pituisia ja niissä liikutaan metsässä polkua pitkin tullen välillä taukopaikoille. Videoita on tehty eri kohteista ja katsoja voi nauttia esimerkiksi Pohjanmaan, Turun, Kytäjän, Porkkalanniemen tai Nuuksion maisemista. Lisäksi yrityksellä on suunnitteilla pidempi video Kolin maisemista. Korona-aika muutti yrityksen toimintasuunnitelmia ja päätuotteeksi nousi aplikaatio sekä ohjaus- ja valmennuskoulutus lepohetkiin liittyen.

– Ajatuksena on tukea työntekijää oppimaan, miten taukoja tulisi työpäivän aikana pitää ja miten hän voi itse seurata palautumistaan, olipa tauko pidetty sitten Korpi® Hetkenä tai muuna taukona.

– Me haluamme auttaa tuotteillamme ihmisiä hallitsemaan työnsä kuormitusta paremmin ja tukemaan heitä työpäivän aikaisessa palautumisessa, kiteyttää Pohjola.

ELY-keskuksen yritys- ja kehittämistuet sekä Business Finlandin Tempo-rahoitus hyvänä tukena alkuvaiheessa

Start Up- yrityksenä Korpi-Solutions Oy haki kokeilutukea Uudenmaan ELY-keskuksesta. Kokeilutuki on suuruudeltaan 2 000-10 000 euron välillä ja se maksetaan suunnitelman mukaisiin kuluihin. Tuella voidaan muun muassa selvittää, onko suunnitellulla palvelulla kysyntää tai ostaisivatko kuluttajat tai yritykset tuotetta. Kokeilutuella voi esimerkiksi ostaa asiantuntemusta tuotekehitystyöhön ja pilotointiin tai valmistaa tai valmistuttaa pienen erän tuotetta ja kerätä ostajilta palautetta.

– Meillä kokeilutuki käytettiin siihen, että päästiin kuvaamaan ja testaamaan yleisöllä Korpi® Hetki –videot. Oli hyvä huomata, että se mikä itsestä oli hienoa videolla, ei välttämättä katselijasta ollut sitä. Esimerkiksi meidän mielestämme oli ”makeeta”, että korppi tuli videolle, mutta testikatsojien mielestä se oli pelottavaa samoin kuin poluton reitti japanilaisten mielestä.

Pitkospuut
Pitkospuut

Kokeilutuen jälkeen yritys päätti jatkaa tuotepaketin kehittämistä eteenpäin. Korona-aikana 2020 yritysten oli mahdollista hakea ELY-keskuksen ja Business Finlandin kautta kehittämistukia, joissa tukitasot olivat 50 %.

– Saimme kehittämistuen ELY-keskuksen kautta, mutta meidän toimintamme vaikeutui koronakeväänä, koska kaikki pilotit peruuntuivat ja yhtään tuotetta ei ollut silloin vielä myytävissä. Taloudellisesti oltiin ihan rähmällään, mutta onneksi saatiin pari yritystä tähän rahoittajaksi ja pilottikokeilutkin käynnistyivät loppuvuodesta 2020 positiivisesti.

– Nyt syksyn 2021 aikana on tarkoitus saada näyttöä tuotteesta ja selvittää tuotteen kansainvälisiä vientimahdollisuuksia, mihin olemme saaneet Business Finlandin Tempo-rahoitusta.

Yritys: Korpi Solutions Oy
Omistajat: Veljekset Sampo ja Mikko Pohjola
Tuote: Korpi ForRest – Metsäelämykset
Paikkakunta: Vihtijärvi
www-sivut: www.korpiforrest.fi/
Youtube: Korpi ForRest esittelyvideo
LinkedIn
Lue lisää: kokeilutuesta Uudenmaan ELY-keskus ja Ruokavirasto
Lue lisää: Tempo-rahoituksesta (Business Finland)

Teksti: Miia Koivunen
Blogin artikkelikuva: Metsän takaa pilkottava järvi, Studio Tomi Aho

TYKKÄSITKÖ - JAA SISÄLTÖ