Maaseuturahoitus jatkuu ilman katkoja

Maaseuturahoitus jatkuu ilman katkoja – Maaseuturahoituksen tilannetiedote Uudenmaan ELY-keskuksessa

Ohjelmakausien välissä on siirtymäkausi, jolla turvataan rahoituksen jatkuminen ilman hakukieltoja, joita on aiemmin ollut ohjelmakausien välillä. Hakujen jatkuminen koskee maaseudun hanke- ja yritystukea sekä maatilojen investointitukea ja nuoren viljelijän aloitustukea.

Haut jatkuvat kaikissa tukimuodoissa ilman katkoja

Vuosi 2021 ja myös vuosi 2022 mennään siis nykyisillä tukimuodoilla ja ehdoilla. Vuoden 2021 hakuajat avautuvat tästä linkistä »

Maaseutuohjelman yritysrahoitus

Maaseudun yritysrahoitusta voi hakea normaaliin tapaan. Uusia rahoituspäätöksiä tehdään ja maksatuksia käsitellään koko ajan. Yritystuki on tarkoitettu maaseudun yritysten investointeihin ja yritysten perustamiseen.

Leader-ryhmien yritystukien käsittelystä kannattaa tiedustella omalta Leader-ryhmältä.

Siirtymäkaudella 2021–2022 yritysryhmähankkeet (myös pelkästään Uudenmaan alueella toteutettavat) käsitellään hanketukien hakujaksoissa.

Maatilainvestoinnit ja nuoren viljelijän aloitustuet

Myös maatilojen rahoitus jatkuu normaalisti ja hakujaksot pysyvät ennallaan myös ensi vuonna. Tarkennuksia tulee mahdollisesti tukikohteisiin. Maatilojen rakennetukien hauista ja ehdoista päättää Ruokavirasto. Käsittelyssä pyritään siirtymään täysin sähköiseen asiointiin – hakemus tehdään siis Hyrrään.

Yhteystiedot:

Tony Lassas, tony.lassas@ely-keskus.fi, puh. 0295 021 091 (yritystuet, maatilahankkeet)
Juha-Pekka Nikkola, juha-pekka.nikkola@ely-keskus.fi, puh. 0295 021 115 (yritystuet, maatilahankkeet)
Siina Viskari, siina.viskari@ely-keskus.fi, puh. 0295 021 178 (yritystuet, yritysryhmähankkeet)
Markku Kuusinen, markku.kuusinen@ely-keskus.fi, puh. 0295 021 087 (rakentamisen ohjeet ja säädökset)

Maaseutuohjelman kehittämishankerahoitus

Myös hanketukia voi hakea normaalisti. Kehittämishankkeet voivat olla yleishyödyllisiä kehittämis- tai investointihankkeita (esimerkiksi laajakaista), koulutus- tai tiedonvälityshankkeita, elinkeinojen kehittämishankkeita tai yritysryhmähankkeita.

Leader-ryhmien hanketukien käsittelystä kannattaa tiedustella omalta Leader-ryhmältä.

Haku jatkuu kuitenkin keskeytyksettä ja kannustamme toimijoita hakemaan rahoitusta nyt myös kehittämishankkeisiin. Teemoista etenkin koronasta elpymistä edistävät toimet ovat toivottavia, mutta kaikki 2014 – 2020 ohjelman tavoitteet ja toimet ovat siirtymäkaudella voimassa.

Yhteystiedot:

Juha Mäkinen, juha-k.makinen@ely-keskus.fi, puh. 0295 021 110

Maksatushakemusten käsittely

Uudenmaan ELY-keskus käsittelee maksatushakemuksia saapumisjärjestyksessä. Maksatushakemus kannattaa tehdä HYRRÄ-järjestelmän kautta. Jos hakemuksen mukana on kaikki tarvittavat liitteet, sen käsittely nopeutuu. Ohjeita ja lomakkeita maksatuksen hakemiseen löytyy oheisen linkin kautta Uudenmaan ELY-keskuksen nettisivuilta » (Linkki avautuu uuteen välilehteen). Tukien maksatukseen liittyvät asiat ensisijaisesti tähän s-postiin maksatus.uusimaa@ely-keskus.fi.

Yhteystiedot:

Tony Lassas, tony.lassas@ely-keskus.fi, puh. 0295 021 091
Juha-Pekka Nikkola, juha-pekka.nikkola@ely-keskus.fi, puh. 0295 021 115

Tilaathan jo Uudenmaan maaseutuohjelman uutiskirjettä? Ellet, niin tämän linkin » kautta se käy kätevästi!

TYKKÄSITKÖ - JAA SISÄLTÖ