Maaseuturahoitus jatkuu ilman katkoja

Aihe Yleinen

Maaseuturahoitus jatkuu ilman katkoja – Maaseuturahoituksen tilannetiedote Uudenmaan ELY-keskuksessa

Ohjelmakausien välissä on siirtymäkausi, jolla turvataan rahoituksen jatkuminen ilman hakukieltoja, joita on aiemmin ollut ohjelmakausien välillä. Hakujen jatkuminen koskee maaseudun hanke- ja yritystukea sekä maatilojen investointitukea ja nuoren viljelijän aloitustukea.

Haut jatkuvat kaikissa tukimuodoissa ilman katkoja

Vuosi 2021 ja myös vuosi 2022 mennään siis nykyisillä tukimuodoilla ja ehdoilla. Vuoden 2021 määrärahoista ei poikkeuksellisesti ole tietoa hakuajoista päätettäessä, koska ohjelmakauden 2014–2020 määrärahat on jo käytetty, eikä alueille ole vielä tiedotettu siirtymäkauden valtuuksien määrästä vuosina 2021 ja 2022.

Vuoden 2021–2022 hakuajat avautuvat tästä linkistä »

Maaseutuohjelman yritysrahoitus

Maaseudun yritysrahoitusta voi hakea normaaliin tapaan. Uusia rahoituspäätöksiä tehdään ja maksatuksia käsitellään koko ajan. Yritystuki on tarkoitettu maaseudun yritysten investointeihin ja yritysten perustamiseen.

Seuraava yritystuen valintajakso Uudenmaan ELY-keskuksessa päättyy 15.2.2021. Hakemukset, jotka on jätetty ELY-keskukseen 31.10.2020 jälkeen, voivat saada tukipäätöksensä vasta huhtikuussa, tai heti kun rahaa on jälleen jaettavana ELY-keskuksessa. Päätösten tekemisestä tiedotetaan asioiden varmistuessa tarkemmin.

Leader-ryhmien yritystukien käsittelystä kannattaa tiedustella omalta Leader-ryhmältä.

Siirtymäkaudella 2021–2022 yritysryhmähankkeet (myös pelkästään Uudenmaan alueella toteutettavat) käsitellään hanketukien hakujaksoissa.

Maatilainvestoinnit ja nuoren viljelijän aloitustuet

Myös maatilojen rahoitus jatkuu normaalisti ja hakujaksot pysyvät ennallaan myös ensi vuonna. Tarkennuksia tulee mahdollisesti tukikohteisiin. Maatilojen rakennetukien hauista ja ehdoista päättää Ruokavirasto. Käsittelyssä pyritään siirtymään täysin sähköiseen asiointiin – hakemus tehdään siis Hyrrään.

Yhteystiedot:

Tony Lassas, tony.lassas@ely-keskus.fi, puh. 0295 021 091 (yritystuet, maatilahankkeet)
Juha-Pekka Nikkola, juha-pekka.nikkola@ely-keskus.fi, puh. 0295 021 115 (yritystuet, maatilahankkeet)
Siina Viskari, siina.viskari@ely-keskus.fi, puh. 0295 021 178 (yritystuet, yritysryhmähankkeet)
Markku Kuusinen, markku.kuusinen@ely-keskus.fi, puh. 0295 021 087 (rakentamisen ohjeet ja säädökset)

Maaseutuohjelman kehittämishankerahoitus

Myös hanketukia voi hakea normaalisti. Kehittämishankkeet voivat olla yleishyödyllisiä kehittämis- tai investointihankkeita (esimerkiksi laajakaista), koulutus- tai tiedonvälityshankkeita, elinkeinojen kehittämishankkeita tai yritysryhmähankkeita.

Leader-ryhmien hanketukien käsittelystä kannattaa tiedustella omalta Leader-ryhmältä.

Uudenmaan ELY-keskuksen 22.1.2021 päättyneeseen hakujaksoon on vielä voitu käyttää jäljelle jääneitä 2014–2020 rahoja, mikäli niitä jossain vielä on jäänyt käyttämättä – muutoin rahoitukseen valitut hakemukset jäävät odottamaan ”uusia” rahoja huhtikuulle. Jaossa olevaa rahoitusta ei tiedetä etukäteen.

Haku jatkuu kuitenkin keskeytyksettä ja kannustamme toimijoita hakemaan rahoitusta nyt myös kehittämishankkeisiin. Teemoista etenkin koronasta elpymistä edistävät toimet ovat toivottavia, mutta kaikki 2014 – 2020 ohjelman tavoitteet ja toimet ovat siirtymäkaudella voimassa.

Yhteystiedot:

Juha Mäkinen, juha-k.makinen@ely-keskus.fi, puh. 0295 021 110

Maksatushakemusten käsittely

Uudenmaan ELY-keskus käsittelee maksatushakemuksia saapumisjärjestyksessä. Maksatushakemus kannattaa tehdä HYRRÄ-järjestelmän kautta. Jos hakemuksen mukana on kaikki tarvittavat liitteet, sen käsittely nopeutuu. Ohjeita ja lomakkeita maksatuksen hakemiseen löytyy oheisen linkin kautta Uudenmaan ELY-keskuksen nettisivuilta ». Tukien maksatukseen liittyvät asiat ensisijaisesti tähän s-postiin maksatus.uusimaa@ely-keskus.fi.

 

Yhteystiedot:

Tony Lassas, tony.lassas@ely-keskus.fi, puh. 0295 021 091
Juha-Pekka Nikkola, juha-pekka.nikkola@ely-keskus.fi, puh. 0295 021 115

 

Tilaathan jo Uudenmaan maaseutuohjelman uutiskirjettä? Ellet, niin tämän linkin » kautta se käy kätevästi!