Maaseudun laajakaistainvestointien tukihaku on auki

Aihe Yleinen

Maaseudun laajakaistainvestointien tukihaku on auki. Laajakaistainvestointien tukihaku on nyt avautunut Hyrrä-asiointipalvelussa ». Laajakaistainvestointeja rahoitetaan vuosina 2021-2022 EU:n elpymisvaroista.

Monet arkiset työt vaativat onnistuakseen hyvät tietoliikenne yhteydet.

Tukirahaa on käytettävissä yhteensä vähintään 16 miljoonaa euroa. Rahaa ei ole kiintiöity ELY-keskuksittain, vaan hankkeita rahoitetaan sitä mukaan, kun niitä syntyy.

Esimerkki maaseuturahoitetusta laajakaistainvestoinnista löytyy Tenholasta, lue lisää täältä: Ei ole häpeä olla nopea »

Rahoitus on täysin EU-pohjaista. ELY-keskukset valitsevat rahoitettavat hankkeet valintajaksoittain, joista ensimmäiset ovat 20.5.–14.6.2021 ja 15.6.–30.9.2021.

Päätökset rahoitettavista hankkeista tulevat syksyllä, mutta hankkeen voi aloittaa jo omalla riskillä, kun hakemus on tullut vireille ELY-keskukseen.

Lue lisää laajakaistainvestointie rahoituksen ehdoista ja hakemisesta seuraavilta sivuilta: Ruokavirasto: Maaseudun laajakaistainvestointien haku on avautunut »

 

Uudenmaan ELY-keskuksen maaseuturahoituksen mahdollisuuksista ja muista valintajaksoista kerrotaa tarkemmin tässä artikkelissa: Maaseuturahoitus jatkuu ilman katkoja ». Maaseuturahoitusta voidaan myöntää yrityksille ja maatilasidonnaisille yrityksille sekä maatiloille toiminnan laajentamiseen ja kehittämiseen. Lisäksi yhdistykset ja yhteisöt voivat hakea rahoitusta paikalliseen kehittämiseen. Lisätietoa kaikista ELY:n rahoittamista tuista saat ELY-keskuksesta, oman alueesi Leader-ryhmästä tai alueellisesta kehittämisyhtiöstä.