Leader

Leaderin kantavana ajatuksena on paikallisen asiantuntemuksen ja osaamisen hyödyntäminen kehittämistyössä. Suomessa on 54 Leader-ryhmää, jotka tekevät omat kehittämisohjelmansa ja valitsevat toteutettavat hankkeet.
Leader-rahoituksella voidaan tukea mm. yritysten perustamista, kehittämistä ja investointeja, kylien elinvoimaisuutta, harrastusmahdollisuuksia ja kansainvälistä toimintaa. Näin lisätään maaseudun mahdollisuuksia ja vetovoimaa.

www.leadersuomi.fi »

Uudellamaalla toimii neljää Leader-ryhmää.

EMO ry.


Eteläisen maaseudun osaajat ry.
Maaseutu ja kaupunki kohtaavat EMO:n alueella, keskellä kehittyvää Etelä-Suomea. Alueen seitsemän kuntaa – Hausjärvi, Hyvinkää, Loppi, Nurmijärvi, Riihimäki, Tuusula ja Vantaa – tarjoavat monipuolisesti palveluita ja toisaalta maaseudun rauhaa. Pääkaupungin läheisyys, sujuvat liikenneyhteydet, lentokenttä ja monipuolinen luonto luovat edellytykset asumiselle ja yrittämiselle.
Alue Espoo, Hausjärvi, Hyvinkää, Loppi, Nurmijärvi, Riihimäki, Tuusula, Vantaa
www.emory.fi »

Pomoväst ry.


Alue: Hanko, Inkoo, Kirkkonummi, Raasepori, Siuntio
Pomoväst rf on vuodesta 1997 lähtien tehnyt aktiivista maaseudun kehittämistyötä Hangon, Raaseporin, Inkoon, Siuntion ja Kirkkonummen alueilla. Toiminta-alueellamme on asukkaita vajaat 90 000 ja aluettamme leimaa pääkaupunkiseudun läheisyys, monipuolisuus, rannikko, kulttuuri ja kaksikielisyys. Tärkeä osa meitä on myös saaristo, jonka väkiluku moninkertaistuu kesäisin vapaa-ajan asukkaiden muuttaessa mökeilleen. Länsi-Uusimaa on kulttuuririkasta, vanhaa maatalousaluetta, mutta myös yritysrakenne on varsin monipuolista.
www.pomovast.fi/fi/ajankohtaista »

Silmu ry.


Kehittämisyhdisys Silmu ry.
Kehittämisyhdistys SILMU ry eli Leader SILMU on perustettu vuonna 2007 mutta vastaavaa paikallista kehittämistyötä alueella on tehty jo vuodesta 1996 lähtien. Leader SILMU tekee kattavaa kaksikielistä kehittämistyötä Leader -periaatteiden mukaisesti yhdeksän kunnan alueella pääkaupunkiseudun itäpuolella ja toiminta-alueella on n. 120 000 asukasta. Alue on monimuotoinen, elinvoimainen ja luo paljon mahdollisuuksia alueen toimijoille. Välimatkat alueella ovat suhteellisen lyhyet ja alueen elinkeinotoiminta on monimuotoista ja vireää.
Alue: Askola, Lapinjärvi, Loviisa, Myrskylä, Mäntsälä, Pornainen, Porvoo, Pukkila ja Sipoo
www.silmu.info/fi »

Ykkösakseli ry.


Ykkösakseli on Läntisellä Uudellamaalla ja Varsinais-Suomessa toimiva ryhmä. Asukkaita tällä varsin laajalla toiminta-alueella on yli 140 000. Luonnon monimuotoisuus monine järvineen sekä jokilaaksoineen tekevät maisemasta vehreän ja vaihtelevan. Valtakunnallisesti ja maakunnallisesti arvokkaat kulttuuri- sekä perinneympäristöt antavat oman mausteensa omaleimaiselle alueellemme. Historian havinaa voi aistia kulttuurihistoriallisesti arvokkaiden rakennusten sekä muistomerkkien äärellä. Alueella onkin monia suosittuja vapaa-ajanvietto- ja virkistyspaikkoja.
Alue: Karkkila, Lohja, Salo ja Vihti
www.ykkosakseli.fi »