Kestävä hevosmatkailu täsmäwebinaarit

”Canvaa kello kymmeneltä” on kolmen tunnin mittaisen verkkokoulutuksen sarja ilmaisen Canva-kuvankäsittelyohjelman käytöstä.
Ma 11.5. klo 10-11 – 1. Peruskäyttö – asennus ja käyttöönotto (gmail-tili suotava)
Ti 12.5. klo 10-11    – 2. Canva ja videopostaukset!
Ke 13.5. klo 10-11   – 3. Canva on myös PowerPoint! + kertaus ja kysymykset

Työvälineinä käyvät: android ja apple-älylaitteet tai tietokone. Gmail-tili yhdistää kaikki vimpaimesi ja työt yhteen, joten voit käyttää vaikka kolmea eri laitetta harjoitteissa! Osallistua voi vain yhteen tai kaikkiin päiviin, osallistuminen on maksutonta. Kouluttajana toimii nörtti, monimediaosaaja ja graafinen suunnittelija Teemu Miettinen. Teemuun voit tutustua paremmin https://potkukelkka.com/
Ilmoittatumiset pe 8.5. mennessä: https://link.webropolsurveys.com/S/D7CA128223A5073E

Pe 15.5. klo 10-11 Riitta reissaa Hämeeseen!
Suosittua Riitta reissaa -hevosmatkailublogia pitävä Riitta Kosonen saapuu verkkovieraaksemme. Webinaarissa Riitta kertoo omista kokemuksistaan ja havainnoistaan hevosmatkailuun liittyen. Mihin hevosmatkailussa kannattaa panosta ja mikä toimiii? https://riittareissaa.blogspot.com/

Hänellä on verkot vetämässä uusien kohteiden löytämiseksi myös Suomessa. Tule rohkeasti kuulolle, voisiko juuri sinun hevostoimintasi olla tälläinen kohde, tai mitä kohteilta edellytetään. Ilmoittaudu mukaan oheisesta linkistä viimeistään 13.5. mennessä: https://link.webropolsurveys.com/S/F5EBE109F2BD7B5E

Ma 18.5. klo 10-11 Turvallisuudesta tukea ja työkaluja talliarkeen
Tule kuuntelemaan Tukesin ylitarkastajan Kielo Kestinmäen webinaaria yrittäjän velvollisuuksista. Mitä vaatimuksia kuluttajaturvallisuuslaki vaatii yrittäjiltä? Miten laadin hyvän turvallisuusasiakirjan? Miten hyödynnän onnettomuuskirjanpitoa omassa työssäni? Ilmoittaudu mukaan oheisesta linkistä viimeistään 14.5. mennessä

https://link.webropolsurveys.com/S/23C6A6E3137DC748

Ma 25.5. klo 12 – 13 Visit Häme – matkailun ajankohtaiskuulumisia
Miltä tuleva kesä käyttää matkailun kannalta? Tule kuuntelemaan, kun Outi Mertamo Hamk Smartista kertoo viimeisimmät matkailukuulumiset koskien Kanta-Hämettä ja koko Suomea. Mitä nyt halutaan ja voidaan tehdä, kokea ja nähdä ja missä? Miltä matkailun tulevaisuus näyttää isommassa kuvassa?
Ilmoittaudu mukaan oheisesta linkistä viimeistään 22.5. mennessä:

https://link.webropolsurveys.com/S/F7595BA345DADA27

Ke 27.5. klo 10-11 Vastuullisuudesta lisäpotkua hevosyrityksen viestintään
Hamkin kestävän kehityksen lehtori Ulla-Maija Knuuti tarjoilee hankkeen verkkotyöpajassa käytännönläheisiä vinkkejä hevosyritysten vastuullisuusviestinnän tueksi.
Ilmoittaudu mukaan oheisesta linkistä viimeistään 25.5. mennessä, https://link.webropolsurveys.com/S/50943AA037A66923

To 28.5. klo 10 – 11 Digitaaliset näkyvyyskanavatMissä kanavissa minun ja yritykseni pitäisi olla ja näkyä? Miten helposti ottaa haltuun ja hyödyntää erilaisia digitaalisia kanavia ja ympäristöjä? Mihin diginäkyvyydessä kannatta panostaa? Tule kuulolle, kun Outi Mertamo Hamk Smartista avaa erilaisia matkailun kannalta keskeisiä markkinointija viestintäkanavia ja käyttöä ja hyötyjä hevospalveluiden saavutettavuudella.
Ilmoittaudu mukaan oheisesta linkistä viimeistään 26.5. mennessä:

https://link.webropolsurveys.com/S/2382A0242B044379

Lämpimästi tervetuloa webinaareihin!

Hevosmatkailu on paljon muutakin kuin yleisesti tunnettua vaellusratsastusta – hevosmatkailu on luonnossa liikkumista, perhematkailua, hevostallilla pistäytymistä ja hevostapahtumia. Hevosiin liittyviä elämys-, virkistys- ja hyvinvointipalveluita ja/tai kokous- ja majoitustiloja tarjoavia yrityksiä on eri puolella Suomea.

Kanta-Hämeessä hevosiin liittyvä liiketoiminta on hyvin monimuotoista ja sen merkitys erityisesti Forssan ja Ypäjän seudulla on suuri. Kanta-Hämeessä hevosmatkailun kehittämistyötä on tehty paljon, ja palvelun tarjoajia löytyy maakunnasta useita, valitettavasti palvelut eivät nouse esille maakunnallisissa tai valtakunnallisissa markkinointikanavissa / matkailuviestinnässä. Valtakunnallisesti tunnettuina hevostapahtumien järjestäjinä alueella vaikuttavat mm. Ypäjän Hevosopisto Oy, Riihimäen kesäravirata sekä Pilvenmäen ravirata ja valmennuskeskus, jossa järjestetään vuonna 2021 Suomen suurin ravitapahtuma Kuninkuusravit. Tapahtumina Hämeenlinnan Keskiaikamarkkinat sekä Tammelan Hakkapeliittatapahtuma tuovat vuosittain esille erilaisia hevosohjelmapalveluita.

Tässä hankkeessa Kanta-Hämeen hevosmatkailu yhdistetään osaksi alueen luontoaktiviteetteja ja ruoka- ja matkailupalveluja yrittäjien välisiä verkostoja yhteistyötä ja markkinointia lisäämällä. Hankkeessa nostetaan esiin alueen hevosyrittäjien matkailu- ja elämyspalveluita, sekä laaditaan hevosmatkailun tiekartta, joka tuo esiin yhteiset tavoitteet ja tahtotilan kestävän hevosmatkailun kehittämiseksi. Samalla korostetaan suomenhevosen merkitystä osana alueellista omaleimaisuutta ja vastuullista sekä kestävää hevosmatkailua.

Hankeen toteuttavat yhdessä Hämeen ammattikorkeakoulu Oy (Hamk) sekä Forssan Seudun Hippos ry, Hippolis – Hevosalan osaamiskeskus ry ja Luonnonvarakeskus LUKE, ja se toteutetaan Euroopan aluekehitysrahaston tuella.

artikkelikuva ©maaseutuverkosto kuvaaja Yrjö Tuunanen