Saaristomaisemaa Kirkkonummelta.

Harvaan asuttujen alueiden matkailuhankehaku käynnissä

Harvaan asuttujen alueiden luonto-, ruoka-, kalastus- ja metsästysmatkailun kehittämishankehaku on nyt käynnissä. Hankkeissa voidaan esimerkiksi luoda yhteistyöverkostoja, kehittää matkailutuotteita ja -palveluita tai edistää matkailun vastuullisuutta, laadun kehittämistä, saavutettavuutta tai ostettavuutta. Ensimmäinen hakujakso päättyy 15.8.2022. Haku on valtakunnallinen. Uudeltamaalta harvaan asuttua maaseutua löytyy lähinnä saaristosta.

Hankehaun taustalla on harvaan asuttujen alueiden parlamentaarisen työryhmän päätös kohdentaa rahoitusta näiden alueiden matkailun kehittämiseen yhteensä kolme miljoonaa euroa. Hankehaun toimeenpanosta vastaa Lapin ELY-keskus.

Tuki kohdennetaan harvaan asuttujen alueiden luonto-, ruoka-, kalastus- ja metsästysmatkailun kehittämiseen.

Harvaan asutut alueet

Harvaan asutut alueet kattavat merkittävän osan eli yli 68 prosenttia Suomen pinta-alasta. Alue on kansallisesti merkittävä, sillä siellä sijaitsee valtaosa Suomen luonnon raaka-aineista. Alueella on kuitenkin runsaasti pitkistä etäisyyksistä ja harvasta asutuksesta johtuvia haasteita. Vakituisia asukkaita alueella on noin 5 prosenttia väestöstä. Aluemäärittely pohjautuu Suomen ympäristökeskuksen ylläpitämän paikkatietopohjaiseen kaupunki-maaseutuluokitukseen.

Lue lisää ja tutustu hakuilmoitukseen: Harvaan asuttujen alueiden matkailuhankehaku (ELY:n sivuilla)

TYKKÄSITKÖ - JAA SISÄLTÖ