Hankolainen Filterpak Oy valmistaa kasvomaskeja

Filterpak Oy on aloittanut kahden kasvomaskilaadun valmistuksen toukokuun puolivälistä lähtien. Töitä tehdään viidessä vuorossa seitsemänä päivänä viikossa. Yritys tulee palkkaamaan lisää työntekijöitä tuotantoon.

Kuva kasvomaskien tuotantolinjalta.
Filterpack Oy:n tuotantolinja pyörii. kuva: Filterpack Oy.

Koronatilanne on monelle yritykselle tarkoittanut muutoksia tuotantoon ja palveluihin. Hangossa sijaitsevassa ilmanpuhdistinratkaisuja ja ilmansuodattimia valmistavassa Filterpak Oy:ssä tehtiin nopeasti päätös kasvomaskien valmistukseen ryhtymisestä.
– Yleensä suunnittelemme ja toteutamme investoinnit 1–2 vuoden aikajänteellä, mutta tähän kasvomaskien valmistukseen suuntasimme 1–2 kuukauden ajalla, kertoo yrityksen omistaja ja toimitusjohtaja Peter Nordlund.
– Meillä oli hyvä lähtökohta se, että suodattimen valmistus oli jo ennestään tuttua ja tunsimme laitevalmistajia, jatkaa Nordlund.
Yrityksen liiketoiminnan Peter Nordlund osti veljensä, Thomaksen, kanssa 2000-luvun alussa. Yritys oli jo toiminut 1980-luvulta lähtien Hangonkylässä, Hangossa.
– Lähdimme tosiaan liikkeelle kahden miehen yrityksestä ja tällä hetkellä työllistämme 35 työntekijää, Peter Nordlund kertoo.
Kasvomaskien lisäksi yrityksen liiketoimintaan kuuluu suodattimien valmistaminen omakotiasujille, raskaaseen teollisuuteen ja sairaaloille sekä useille laitevalmistajille. Tuotteiden markkinat sijaitsevat pääasiassa kotimassa, vain 10 % menee vientiin.

Investointeihin Maaseutuohjelman rahoitustukea

Maaseudulla sijaitsevat pk-yritykset voivat hakea investointeihinsa Maaseutuohjelman yritystukea ELY-keskuksesta. Filterpak oy:ssa rahoitustukea on haettu tuotannon automatisointiratkaisuihin ja nyt myös kasvomaskien valmistukseen tarkoitettujen koneiden hankintaan Kiinasta.
– Kun olimme tehneet hakemuksen ELY-keskukseen, niin jo seuraavana päivänä teimme koneiden tilauksen, Nordlund kertoo aikatauluista.
Kasvomaskien valmistus saatiin käynnistettyä toukokuun puolivälissä. Valmistuksessa on kahta kasvomaskilaatua.
– Toista maskilaatua voidaan käyttää kirurgisissa toimenpiteissä ja sen materiaali tulee ulkomailta. Kotimaisista raaka-aineista valmistettu nenä-suusuoja on tarkoitettu tavanomaisempaan käyttöön ja se myydään NeSu -nimellä, kertoo Nordlund maskilaaduista.

Töitä on ja työntekijöitä tarvitaan

Hankolaisyritys on merkittävä työllistäjä, jonka merkitys korostuu entisestään uuden tuotannon myötä. Kasvomaskien osalta yrityksen tämän vuoden tuotanto on jo myyty.
– Yrityksemme pyörii tällä hetkellä seitsemänä päivänä viikossa ja töitä tehdään viidessä vuorossa. Tulemme palkkaamaan lisää työvoimaan noin 50 henkeä lähiaikoina, kertoo Nordlund työvoiman tarpeesta.

Lyhyesti:
Filterpak Oy Ab Ltd
Omistajat: Peter Nordlund ja Thomas Nordlund
Sijainti: Hangonkylän satama, Hangonkyläntie 67, 10900 HANKO
Yhteystiedot: www.filterpak.fi, 0400-815871

 

Teksti: Miia Koivunen, Uudenmaan ELY-keskus
Kuvat: Filterpak
Artikkeli on julkaistu Uudenmaan ELY-keskuksen uutiskirjeessä 3/2020, lue koko uutiskirje tästä linkistä » .

TYKKÄSITKÖ - JAA SISÄLTÖ