Avoimet kylät -logo.

Avoimet kylät 11.6.2022 – kylät ympäri Suomea ja Uuttamaata avaavat ovensa vierailijoille

Avoimet kylät on Suomen suurin kylätapahtuma. Avoimet kylät -päivä järjestetään lauantaina 11.6.2022 valtakunnallisesti jo kahdeksatta kertaa. Päivän tavoitteena on lisätä kylätoiminnan tunnettuutta ja esitellä kylien monipuolista toimintaa.

Avoimet kylät -päivänä kylät avaavat ovensa ja järjestävät vierailijoille omannäköistään ohjelmaa. Ohjelmassa on sekä perinteisiä pihakirppiksiä ja talkoita että paikallisia erikoisuuksiakin, kuten sauna- ja karaokemaratoneja. Avoimet Kylät -päivä käynnistää lomakauden ja tarjoaa mahdollisuuden tutustua kyliin asumisen, yrittämisen ja lomailun paikkoina. Lisäksi julkaistaan myös monipuolisia verkkosisältöjä kuten kylävideoita tai virtuaalisia taidenäyttelyitä. Mukana on yli 500 erilaista kohdetta.

Avoimet kylät -päivän järjestävät yhteistyössä Suomen Kylät ry, maakunnalliset kyläyhdistykset, Leader-ryhmät ja paikalliset toimijat.

Avoimet kylät Uudellamaalla

Kaikki Uudenmaan kylien tapahtumat löydät valtakunnalliselta kartalta, jota päivitetään tapahtumapäivään asti: Avoimet kylät -verkkosivujen Kyläkartta

Itäisen Uudenmaan kylien tapahtumista löydät lisää myös Silmu-kylien verkkosivuilta tai kylien omilta verkkosivuilta ja some-kanavilta.

Länsi- ja Keski-Uudenmaan kylien maakunnallinen kyläyhdistys Uudenmaan kylät ry on myös mukana tapahtuman järjestelyissä.

Tervetuloa vieraaksi lauantaina 11.6. avoimiin kyliin!

Kaikki tiet vievät kylille #AvoimetKylät #TeeSeKylillä

TYKKÄSITKÖ - JAA SISÄLTÖ